« tillbaka till Vetenskap
 

tid 01 juni 2019. kl. 12:46 #1

Disinformation

Allt vi behöver veta finns på internet. Utom en sak. Nämligen förmågan att sålla information. Såg en video där en kille snackade om cancer och uppmanade människor att avstå från cellgiftsbehandling, som han menade bara är ett sätt för läkemedelsindustrin att tjäna pengar. Istället ska man dricka juice och käka frukt. Ivrigt påhejad av sina följare. Sådana "kultledare" har blivit celebriteter på nätet som tjänar enorma pengar och i regel har en skara okritiska följare.

Andra exempel är att man inte ska vaccinera sig, vetenskap är bluff, Einstein lurades, jorden är platt, ISS är fejk och filmat i en simbassäng osv. Det är inne att vara "anti" och emot allting som man uppfattar som etablissemanget, så till den grad att man villigt sväljer lögner. Nikola Tesla har blivit en förebild för många yngre trots att han bara var ingenjör och hans bedrifter är starkt överdrivna. Kvantfysik är förstås något som vetenskapen bara hittat på för att den är korkad och vill lura oss.

Tycker det är ett växande fenomen att desinformationen sprider sig och ingen vet vad den ska tro. Hur har det blivit så? En förklaring kan vara 11 september-attackerna och den misstro som spred sig. Där är det fortfarande mycket som är oklart. Myndigheter ljuger ibland. Betyder ju inte att allt är lögn. Att misstro allting och bilda kulter är inte svaret. Snarare ett uttryck för rädsla där man söker trygghet i gemenskapen med andra. Men den totala bristen på visdom är skrämmande.
(redigerat 2019-06-02 03:16)