« tillbaka till Vardagligt
 

tid 19 maj 2019. kl. 11:07 #1

Huawei har bra kameror

Neptungrottan på Sardinien. Bild jag tog förra året med en Huawei Honor 7. Inte den senaste modellen men den fungerar bra. Kostar betydligt mindre än en iPhone. Verkar som Trump har på gång att förbjuda Huawei helt och hållet. Viss press läggs på Europa också. Jag kommer att fortsätta använda Huawei. Ett bra märke som ger kvalite till lågt pris. Spionerar gör säkerligen alla andra också. Vem orkar bry sig?

(redigerat 2019-05-19 11:08)

tid 20 maj 2019. kl. 19:19 #2

Ironiskt nog

Dagen efter jag skrev inlägget bestämde sig några företag - Google bland annat - för att bojkotta Huawei totalt. Det blir stopp på leveranser av hård- och mjukvara. Android kommer inte att kunna uppdateras. Huawei verkar förberedd på detta eftersom de redan byggt upp ett lager med komponenter och utvecklar ett eget operativsystem. På kort sikt innebär detta ett hårt slag mot företaget. Vem vill köpa telefoner när de inte går att uppdatera? Försäljningen kommer att rasa. På lång sikt kan det stärka Huawei att de kör ett eget operativsystem som inte tillverkas av Google.

Är ganska irriterad faktiskt. Kommer aldrig att låta Trump bestämma vilken mobil jag ska köpa. Isåfall blir jag hellre utan.